Roemeens decorRoemeens decor - vier vertellingen, Frans Brinkman.

Ontspannend en prikkelend, doorspekt met aspecten van de Roemeense samenleving! Roemenië is voor de helft Middeleeuws wat betreft armoede en achterlijkheid en voor de andere helft kan het binnenkort vooroplopen in de EU. Dat moet wel tot nadenken stemmen, ook over de fantastische romantiek van het hier alomvertegenwoordigde platteland.

Er zijn vier verhalen. In 'Stadse oprisping' evalueert een vrouw haar leefomgeving, overwegend vanaf haar balkon in Rahova, Boekarest. Ze zal in razernij haar wereld tijdelijk tot stilstand brengen. In 'Vervulling van tijd' stort een grootvader zijn hart uit bij zijn kleindochtertje. Dat doet hij vooral op Piaţa Unirii in Boekarest. Hij is somber gestemd. 'Eenvoudig verlangen' verhaalt van enkele Nederlanders met een culturele activiteit in een dorp waar veel Rroma (zigeuners) wonen. Ze zijn een beetje de weg kwijt aangaande hulpverlening en vormingswerk. Eén van hen wil er blijven en trouwen. 'Zonder bewegwijzering' beschrijft de optimistische start van de romance tussen een hoogopgeleide en welgestelde jonge Nederlandse vrouw en een jongeman van het Roemeense platteland: verschillen ze ernstig van elkaar of juist niet?

'Hoewel het verzinsels zijn, bevatten alle verhalen reële aspecten van mijn leven en ervaringen hier', zegt de auteur die al weer jaren in Roemenie woont.

Colofon
Roemeens decor - vier vertellingen [160 pag. 13x20cm]
© 2006, Frans Brinkman
Uitgever/editura: Cabinet Cuvinte, Târgovişte, România
Drukwerk: Accent Print, Suceava
ISBN (13) 978-973-88166-0-2
Prijs: € 9,75 (33 lei) (inclusief verzendkosten)

Voor bestellingen zie de aanbieding op de vorige pagina!

»Terug/door naar Welkom!